1. jun. 2008

T-2 mobilne komunikacije

Danes, v nedeljo 1.6., je na T-2 domači strani dostopen cenik storitev mobilne telefonije v omrežju T-2 UMTS.

Po novem se prijatelji kličemo zastonj:
  • brez priključnine
  • mesečna naročnina: 4 €
  • brezplačni klici znotraj omrežja T-2 (stacionarno in mobilno)
  • klici v Telekom Slovenije: 0,0125 €/min
  • klici v omrežje Mobitel: 0,0931 €/min
  • klici v omrežje Simobil: 0,1139 €/min
  • sekundni obračunski interval
  • cena SMS in MMS: 0,05 €
  • neomejen dostop do podatkov: 10 €/mesec (s hitrostjo do 10 Mbps proti uporabniku in 2 Mbps od uporabnika)
  • možen prenos obstoječe številke (naročniki lahko izbirate telefonsko številko iz nabora 064 11XXXX, ki ga upravlja T-2, ali pa ohranite svojo obstoječo telefonsko številko. Postopek je sila enostaven in za naročnike T-2 brezplačen)
  • gostovanje pri 600 operaterjih v 180 državah
Trenutno T-2 UMTS omrežje pokriva 25% prebivalstva (Ljubljana, Maribor, Koper, Celje, Kranj, Velenje, Šenčur, Novo Mesto). Pri T-2 iz dneva v dan gradimo in povečujemo svoje UMTS omrežje. Tam, kjer signala zaenkrat še ne moremo zagotoviti, vam omogočamo signal Mobitel GSM, do katerega lahko dostopa 98 odstotkov slovenskega prebivalstva. Cena uporabe signala je enotna tako v Mobitel kot v T-2 omrežju.

Za uporabo T-2 omrežja potrebujemo UMTS mobilni terminal. Kadar uporabljamo Mobitelovo GSM omrežje, potrebujemo le navaden GSM telefon.

Kaj sploh je UMTS?
UMTS je kratica za Universal Mobile Telecommunications System (univerzalni mobilni telekomunikacijski sistem) in pomeni tretjo ter trenutno najsodobnejšo generacijo mobilne tehnologije (3G).

Kaj omogoča UMTS?
Z UMTS tehnologijo sta pregledovanje in prenos glasbenih in video vsebin občutno bolj kakovostna in hitrejša. Zaradi večje hitrosti prenosa podatkov lahko hitro dostopate do interneta in elektronske pošte ter uporabljate videotelefonijo.

Kakšne so hitrosti pri UMTS?
Hitrost UMTS je s signalom HSDPA do 10 Mbps proti uporabniku in s signalom HSUPA 2 Mbps od uporabnika. Hitrost je odvisna od okolja, kjer se nahajate, in posledično od moči signala ter terminalnih naprav.

Zakaj je T-2 UMTS dobra izbira?
T-2 gradi popolnoma lastno UMTS omrežje. To pomeni, da bomo lahko popolnoma neodvisno ponujali mobilne storitve tretje generacije in tako sami oblikovali in prilagajali cene, ki bodo prijazne do naših naročnikov.

Primerjava najbolj pogostih klicev pri največjih ponudnikih (vir: T-2 d.o.o.)
Primerjava večine ponudnikov telefonije

4 komentarji:

  1. Anonimni9:39 dop.

    Zelo všečna poteza T-2 operaterja... ko bo pokritost večja in možnost pridobitve mobilnika na podlagi naročnine (za manjšo ceno mobilnika), se morda celo odločim prestopit iz mobitela k njim :3

    OdgovoriIzbriši
  2. Pokritost je skoraj vsa Slovenija, saj uporabljamo (tudi) Mobitel GSM omrežje.
    Mobilniki so v redni prodaji eni najcenejših in cenejši ne morejo biti. T-2 ni glaven v poslu prodajanja telefonov ampak prvi pri telefonskih storitvah.

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimni11:47 dop.

    Napisal si, da če si v roamingu pri Mobitelu, da se kliče po posebnem ceniku.....na T2 strani piše, da je vseeno. Cene so iste.

    OdgovoriIzbriši
  4. T-2 UMTS: mednarodni roaming operativen

    Strokovnjaki operaterja, ki nam pogodbeno omogoča gostovanje v tujini, so potrdil odpravo tehničnih težav pri mednarodnem gostovanju v omrežjih 600 operaterjev v 182 državah.

    Ugotovili pa smo, da je za normalno delo gostovanja potrebna menjava SIM kartice. Zato naročnike naprošamo, da se pred odhodom v tujino oglasijo v eni poslovalnic T-2 ter si brezplačno zamenjajo svojo SIM kartico z novo, ki mednarodno gostovanje omogoča. Kartice bodo na voljo v poslovalnicah tekom torka, 9.9.2008.

    OdgovoriIzbriši