5. sep. 2008

Varovanje pravic živaliDanes sem izvedel za grozljivo zgodbo, zaradi katere sem se začel zanimati, kako bodo stranke (ker je že ravno predvolilni čas) poskrbeli za pravice živali.

Pri rejcu nemških ovčarjev iz področja Vipavske doline (kontaktne podatke bom verjetno objavil kasneje, ko jih potrdim) se je skotila psička, ki ji je bilo zaradi (iz neznanega razloga povzročene poškodbe) potrebno odstraniti rep.

Neka gospa se je dogovorila za nakup te psičke, vendar je, ko je ugotovila, da nima repa, zavrnila nakup.

Rejec se je odločil, da jo (ker je verjetno ni mogel dat kar uspavati) IZSTRADA do smrti! Za posledice je vedela tudi ta gospa, ki je zavrnila nakup.

Moji prijateljici so ponudili, da jo posvoji. Ko je prišla ponjo je bila popolnoma shujšana in polna bolh ter klopov.

Na srečo lahko poročam, da je psička že dobro okrevala in veselo raziskuje svet. Prinesla je mnogo veselja, tudi v moje življenje.

Kaj je narobe z ljudmi, da smatrajo živali kot objekte, ki jih lahko kupiš za svoje koristi oziroma jih kar zavržeš? Kako lahko nekdo zavrne žival zaradi lepotne napake? Kako se lahko rejci odločijo žival usmrtili na najbolj krut način in to celo govorijo naokrog?

Odločno se zavzemam za spremembe zakonodaje na tem področju, višje kazni za trpinčenje živali ter bolje delujoče inšpekcijske službe.

http://www.peta.org/feat/abc/video3.asp

1 komentar:

  1. Anonimni1:06 pop.

    Živali so zakon, ljudje pa si nepravično prisvajamo pravico kontrole nad njimi.

    OdgovoriIzbriši